Vladislovo Konstantino Vazos kapas Romoje

Autorius: Lorenzo Ottoni
Kategorija: Kapai

Vladislovas Konstantinas Vaza buvo nesantuokinis Lietuvos didžiojo kunigaikščio ir Lenkijos karaliaus Vladislovo Vazos ir Jadvygos Luškovskos sūnus, augęs Merkinėje. Karalius savo nesantuokinį sūnų pripažino, suteikė jam grafo Vasenau titulą.

V. K. Vaza mirė 1698 m. kovo 19 d. Romoje, nepalikęs palikuonių. Jo turtų paveldėtojas buvo kardinolas Giovanni Francesco Albani, vėliau – popiežius Klemensas XI. V. K. Vaza buvo karaliaus Žygimanto Senojo ir karalienės Bonos Sforzos palikuonis.

Pačiame Romos centre, netoli Panteono, yra Šventojo Pranciškaus Švenčiausių Stigmų bažnyčia. Įėję į šventovę, kairės navos pačiame gale, priešais įėjimą į zakristiją yra Vladislovo Konstantino Vazos kapas. Romos bažnyčioje jo amžinojo poilsio vietą žymi vėlyvojo baroko paminklas, su epitafija lotynų kalba, kurio užsakovas buvo popiežius Klemensas XI. Paminklo autorius – italų baroko skulptorius Lorenzo Ottoni.

 

Marciukaitė Nerija, https://www.itlietuviai.it/sv-pranciskaus-svenciausiu-stigmu-baznycioje-romoje-ilsisi-vazu-dinastijos-palikuonis/