„Australian Mineral Foundation Centre“ pastatas Adelaidėje

Metai: 1972 m.
Autorius: Antanas Tomas Lapšys
Kategorija: Architektūra (istorinė)

„Australian Mineral Foundation Centre“ pastatas Adelaidės Glenside rajone pastatytas 1972 m. Tai vienas iš Australijos lietuvių architekto Antano Tomo Lapšio darbų, įkvėptas apsilankymo Japonijoje ir įvertintas „Excellence in Concrete Award“ apdovanojimu.

Antanas Tomas Lapsys (Lapšys) gimė 1948 m. ir tais pačiais metais emigravo į Australiją. 1963 m. jis gavo architektūros bakalauro diplomą Adelaidės universitete. Baigęs universitetą jis du metus praleido dirbdamas Sidnėjuje, tada 1965 m. jis išvyko į Angliją, o 1966 m. – į Kanadą. Ten jis dirbo du metus. 1969 m. A. T. Lapšys grįžo į Adelaidę, kur tęsė savo karjerą. 1964 m. jis tapo Karališkojo Australijos architektūros instituto nariu, o 1966 m. – Karališkojo britų architektūros instituto nariu. Architektas dalyvavo lietuvių inžinierių ir architektų asociacijos veikloje, laimėjo įvairių architektūros apdovanojimų. A. T. Lapšys karjerą baigė 2007 m.

 

Collins, Susan, ‘Lapsys, Antanas Tomas’, Architecture Museum, University of South Australia, 2008, Architects of South Australia, http://www.architectsdatabase.unisa.edu.au/arch_full.asp?Arch_ID=74