PAŽINK Vilniaus istorinio centro genius loci ir ATRASK dingusius Vilniaus istorijos puslapius!

    Pradžia
  • Renginys
  • PAŽINK Vilniaus istorinio centro genius loci ir ATRASK dingusius Vilniaus istorijos puslapius!

Renginio data: 2021-09-24 16:00

Kultūros paveldo festivalyje „Heritas“ kviečiame PAŽINTI Vilniaus istorinio centro genius loci ir ATRASTI dingusius Vilniaus istorijos puslapius!
Vilnius ir jo architektūra, kaip ir daugelis kitų miestų, per amžius keitė savo veidą. Kai kurios sostinės vietos tapo nebeatpažįstamos – vietoj jų atsirado nauji statiniai ar skverai. Kaip pasikeitė sostinė nuo romantikų dailininkų įamžintų vaizdų ar brutalių pokario ideologų veiksmų iki dabar? Su Vilniaus senamiesčio transformacija per pastaruosius 200 metų galima susipažinti Valstybinės kultūros paveldo komisijos kurtoje mobiliojoje programėlėje „Senas ir naujas Vilnius“.
Programėlė – tai gidas, leidžiantis interaktyviai pažinti senąjį Vilnių įvairiais laikotarpiais. Jos naudotojai turi galimybę pasirinkti labiausiai dominantį maršrutą ir paklaidžioti po piešiniuose užfiksuotą Vilnių ar Lietuvos centrinio valstybės archyvo saugomose nuotraukose įamžintus gynybinės sienos fragmentus, carinio, tarpukario, pokarinio ar sovietmečio Vilniaus gatveles.
Taip pat kviečiame kartu išbandyti mobiliąją programėlę „Senas ir naujas Vilnius“ ir atverti dingusius Vilniaus istorinio centro istorijos puslapius ekskursijoje programėlės maršrutu!