Ekskursija „Atverkime langines buvusiame amatininkų cecho name“.

    Pradžia
  • Renginys
  • Ekskursija „Atverkime langines buvusiame amatininkų cecho name“.

Renginio data: 2021-09-17 14:00

Prisijungdami prie 2021 m. Europos paveldo dienų „Įtraukiantis paveldas“, kviečiame į ekskursiją „Atverkime langines buvusiame amatininkų cecho name“!
Manoma, kad Vilniaus miesto gynybinės sienos pašonėje esantis pastatas priklausė aštriųjų įrankininkų cecho brolijai. Ekskursijos metu susipažinsite su buvusio Amatininkų cecho namo istorija ir raida bei išvysite reprezentacinėje salėje išlikusius XVI a. antros pusės sienų tapybos biblinio siužeto, Kristaus su 12 apaštalų, fragmentus. Šios freskos savo amžiumi ir verte prilygsta seniausiems Arkikatedros požemių ir bernardinų vienuolyno sienos tapybos šedevrams.
Šiandien šiame pastate yra įsikūrusi Valstybinė kultūros paveldo komisija, reprezentacinėje menėje priimami paveldo apsaugai svarbūs sprendimai. Kuo įdomi Paveldo komisijos tapatybė, neatsiejama nuo istorinio pastato? Su kokiais iššūkiais susiduriama tvarkant paveldo statusą turinčią vertybę? Apie visą tai Jums papasakos žinomi paveldosaugininkai.
Data: rugsėjo 17 d. (penktadienis)
Laikas: 14.00–15.15 val.
Vieta: Valstybinė kultūros paveldo komisija, Rūdninkų g. 13, Vilnius
Organizatorius: Valstybinė kultūros paveldo komisija, Justina Gasiūnienė, tel. 8 699 13788, el. p. justina.gasiuniene@vkpk.lt
Registruotis el.paštu: justina.gasiuniene@vkpk.lt
Vietų skaičius yra ribotas. Prašome atvykti į ekskursiją tik gavus registracijos patvirtinimą el. paštu.
Renginio metu bus fotografuojama ir filmuojama. Informuojame, kad Jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose.